” Ik verwonder me iedere keer als ik de foto’s bekijk over hoe Karin toch die bijzondere momenten weet vast te leggen. Die ene knuffel, dat moment waarop je hond er vandoor gaat met je geloftes, maar ook dat ene moment in het bos waarin je samen dubbel ligt van het lachen en Karin, ongezien en ongehoord, die ene foto weet te maken die je meteen aan je muur wilt hangen.”

Buiten Trouwen

Met deze praktische tips weet jij straks waar je rekening mee moet houden als je buiten gaat trouwen!

Of je nu trouwt aan het strand, in het bos, op een officiële trouwlocatie of op eigen terrein!

Buiten trouwen wordt steeds populairder. Wie wil er nu niet trouwen in een prachtige boomgaard, op het strand of in je achtertuin (als je beschikt voor een flinke lap grond). Trouwen in het bos is ook super tof als je een natuurliefhebber bent.

Je kan natuurlijk ook trouwen in Italië of een andere zonnig oord, maar mocht je hier het budget niet voor hebben, dan heb ik een aantal tips voor buiten trouwen in Nederland.

Trouwen op het strand

Trouwen aan de Nederlandse kust; het kan. Garantie op mooi weer heb je natuurlijk niet in ons landje, maar trouwen op het strand is wel super gaaf. Willen jullie trouwen met jullie blote voeten in het zand, dan heb ik een paar handige tips!

 1. Logistiek. Als jullie bruiloft in het begin van het trouwseizoen is (mei/juni) en het is toevallig ook één van de eerste echte stranddagen van het jaar, wees er dan op bedacht dat half Nederland en een deel van onze oosterburen in grote getale naar de kust trekken. Dat kan dikke files betekenen en overvolle parkeerplaatsen.  Je wilt natuurlijk niet dat de helft van jullie gasten te laat is, omdat ze geen parkeerplek kunnen vinden, of één van jullie leveranciers (zoals de fotograaf of videograaf).  Hou dus het weer goed in de gaten en hou hier rekening mee in je planning!
  Denk bijvoorbeeld ook aan de Formule 1 Race in Zandvoort! (zondag 25 augustus 2024!) een evenement waarbij de kust lastig te bereiken is!
 2. Openbaar strand. Als jullie geen last hebben van bovengenoemde hordes badgasten en jullie zijn allemaal keurig op tijd voor de ceremonie buiten, dan kan het zijn dat jullie gewoon op het openbare strand trouwen voor de trouwlocatie. Nieuwsgierig als Hollanders zijn, zullen er badgasten zijn die gerust de hele ceremonie gaan bekijken vanaf een afstandje. Kids met schepje en emmer kruipen het liefst tot op een meter afstand. Sommigen zullen wat dichterbij komen (ze moeten het tenslotte wel goed kunnen zien) en sommigen zullen vanuit hun eigen gegraven kuil over het randje meekijken. In deze tijd van Social Media zullen er ongetwijfeld ook mensen zijn die jullie ceremonie even willen vastleggen (toch leuk zo’n bruiloft op het strand) en dit delen op Insta stories of Facebook. Wil je dit niet, zorg dan in overleg met de trouwlocatie hoe je dit enigszins kan voorkomen.
 3. Passend schoeisel van jullie gasten. Trouwen op het strand betekent natuurlijk ook door het zand lopen. Niet handig met hoge hakken. Communiceer dit goed naar jullie gasten, want het is zonde als Tante Agaath 3 maanden heeft gezocht naar de perfecte schoenen om er op de locatie achter te komen, dat ze deze niet aan kan trekken én spijt heeft dat ze niet naar de pedicure is geweest. Ook voor jullie zelf is het handig om hier rekening mee te houden.

Meer informatie over bruidsfotografie :

Trouwen in het bos

Willen jullie in het bos trouwen, dan moeten jullie rekening houden met een aantal factoren. Er zijn trouwlocaties die in een bosrijke omgeving liggen en zo kan je het feest ook gelijk daar vieren. Bovendien heb je een back-up achter de hand, voor het geval het wél met bakken uit de hemel komt vallen.

 1. Eindtijd feest. Het kan zijn dat je bij deze trouwlocaties wel een concessie moet doen tot hoe laat je het feest mag houden i.v.m. geluidsoverlast. Uiteraard kan de trouwlocatie jullie daar over informeren.
 2. Vergunning. Willen jullie midden een stuk bos trouwen en is er geen trouwlocatie direct naast gelegen, dan kan het zijn dat jullie een vergunning nodig hebben.
 3. Bereikbaarheid gasten. Ook hier geldt dat, net als bij trouwen op het strand, jullie rekening moeten houden met de bereikbaarheid van de locatie. Zeker in het bos zijn de paden niet altijd makkelijk begaanbaar (denk aan de gasten die slecht ter been zijn) en hou hier rekening mee met jullie schoeisel. Als de helft van de dames met hoge hakken verschijnen, wil je niet dat zij als volleerd bladprikkers door het bos moeten wandelen en tot hun enkels wegzakken in de zachte grond.
 4. Bereikbaarheid leveranciers. Check of er gemotoriseerd verkeer op jullie (ceremonie)locatie kan komen. Met name bestelbussen en (kleine) vrachtwagens. Een stretchtent is echt niet te tillen vanaf een parkeerplaats!
 5. Groene stroom betekent geen stopcontact in een boom. Check van te voren hoeveel stroom jullie leveranciers nodig hebben. De cateraar heeft bijvoorbeeld echt een koeling nodig. Ook voor verlichting en de toiletwagen is er stroom nodig.
 6. Zorg voor een weddingplanner! Als jullie een locatie hebben waar er echt veel geregeld moet worden, denk er dan serieus over om een weddingplanner in te huren. Zij weten precies wat er wel en niet kan en ze hebben contacten in de trouwbranche voor de beste leveranciers. Zo komen jullie niet voor verrassingen te staan.

Hulp nodig bij het plannen of stylen van jullie bruiloft? Check dan eens de website van De Trouwchicks. Twee super leuke en professionele dames die jullie bruiloft omtoveren naar een perfecte bruiloft!

Volg mij ook op Instagram !  Karin op Instagram

Fotoshoot bruidspaar Ede

“Ze maakt fotos die de puurheid van bijzondere momenten laat zien”
“Karin heeft de sfeer van onze bruiloft zo goed vastgelegd dat, als ik de foto’s bekijk, ik precies voel wat ik voelde op de dag zelf.”

Trouwen in de tuin van de trouwlocatie

Er zijn genoeg trouwlocaties die de mogelijkheid hebben om zowel binnen of buiten te trouwen. Ook zij weten precies op welke dingen gelet moet worden. Mocht het slecht weer zijn, dan kan je ook uitwijken naar binnen. Soms kan dat nog op de dag zelf worden besloten, maar dit is afhankelijk van de setting/styling en aantal gasten. Zij kunnen immers niet binnen een uur alles verplaatsen en opnieuw opbouwen.

Trouwen in je eigen achtertuin (of van familie/vrienden)

Een bruiloft vieren in je eigen achtertuin is natuurlijk helemaal geweldig als je daar de ruimte voor hebt. Ook hier geldt natuurlijk dat je moet rekening houden met een aantal dingen. Zoals met de buren als je die te vriend wil houden. Zeker als je een feest geeft tot in de vroege uurtjes. De tip: nodig ze uit!

Daarnaast kan het zijn dat je een vergunning of toestemming nodig hebt van de gemeente. Je achtertuin is ook geen officiële trouwlocatie, dus voor het voltrekking van jullie huwelijk zal je deze bij de gemeente eenmalig tot trouwlocatie moeten laten benoemen. OF je trouwt voor de wet al een tijdje eerder in het gemeentehuis en tijdens jullie bruiloft kan iemand anders als spreker fungeren.

Het voordeel is dat je werkelijk alles zelf kan regelen. Schiet je van dit idee al direct in de paniek, regel dan een weddingplanner. Zij weten precies waar je op moet letten en hoe alles super goed geregeld kan worden.

Meer Real Weddings

Trouwen in de achtertuin
Trouwen in de achtertuin

Trouwen in je eigen achtertuin ! 

Buiten trouwen tips – algemeen

Buiten trouwen vind ik als trouwfotograaf helemaal geweldig. Over het algemeen heb je als trouwfotograaf namelijk heel veel bewegingsruimte om de ceremonie opstelling. Mits er geen sloot direct naast ligt of als de stoelen strak tegen de struiken aan geplaatst zijn.

Dit betekent dus foto’s uit verschillende hoeken in een prachtige omgeving. Ook hebben we geen last van brandblussers, nooduitgangbordjes of andere elementen die in een binnenlocatie aanwezig zijn.

 1. Ceremonie tijdstip. Trouwen jullie buiten, hou dan rekening met het tijdstip van de ceremonie. Zon is geweldig, maar niet als deze volop op iedereens hoofd schijnt en jullie gasten met zonnebrillen op zitten of met hun ogen moeten knijpen. Daarnaast zijn al jullie gasten netjes gekleed en vooral de heren zullen het enorm warm hebben als zij vol in de zon zitten. Zweetplekken en zweetdruppels langs het voorhoofd kan minder charmant zijn in de foto’s.
 2. Licht. Probeer daarom de ceremonie zo laat mogelijk op de dag te doen, want het licht is dan veel mooier. Hard zonlicht zorgt voor ongewenste schaduwen en dan kan de helft van jullie gasten in het donker laten zitten en de andere helft vol in de zon. Als het echt warm weer is, zorg dan ook voor voldoende water voor jullie gasten.
 3. Parasols. Een enorm handige uitvinding, maar helaas niet altijd even charmant. Vooral die grote voeten waar ze in staan. Een tent(doek) is mooier voor de foto’s en minder onhandig voor de fotograaf en videograaf. (beetje afhankelijk waar de spanlijnen zich bevinden 🙂 )
 4. Geluid. Zorg ervoor dat de gasten achterin de BABS en jullie goed kunnen verstaan. Niets is vervelender dan dat de helft van jullie gasten uit verveling op hun telefoon gaat kijken, omdat ze de ceremonie niet goed kunnen volgen. Of in slaap vallen ….
 5. Beestjes. Tja, die zijn er ook. Dikke donzige hommels of de hele familie mug die al gereed staan om al jullie gasten van harte te verwelkomen op het feestje. Zoetigheid en blote benen kunnen ervoor zorgen dat nodige mug geplet moet worden en dus is het handig om daarvoor iets mee te nemen voor jullie gasten.
 6. Zonnebrand. Is het warm en schijnt de zon volop? Zorg dan ook voor een paar flesjes zonnebrand creme voor jullie gasten.

Zijn deze tips waardevol voor je en ben je nog op zoek naar een bruidsfotograaf die met jullie meedenkt? En ook nog eens mooie kleurrijke en journalistieke foto’s maakt?

Check dan of jullie trouwdatum nog vrij is in mijn agenda! :

Trouwfotograaf Bunschoten en Maarsbergen

Trouwen bij de Weistaar in Maarsbergen!

 

Trouwfotograaf Castricum Ruiterhuys

Trouwen bij het Ruiterhuys in Castricum

“BETROKKEN, SPONTAAN,

ENTHOUSIAST & PROFESSIONEEL!”

Ik ben Karin, geboren en getogen in het “Gooise Reservaat” in het dorp Huizen. Reislustig en altijd geïnteresseerd in mensen. Ooit wilde ik culturele antropologie studeren, maar dat werd toch een toerisme opleiding. Ik werkte jaren in Amsterdam op een reisbureau, om later een switch te maken naar bruidsfotograaf.

Bruidsparen mooie herinneringen geven zin de vorm van prachtige foto’s. Dat is wat ik het liefste doe. Vooral ongedwongen op de dag zelf, geen moeilijk gedoe met poseren en ik zal ook nooit vragen of jullie iets opnieuw willen doen “voor de foto”. Ik documenteer jullie bruiloft gewoon zoals alles gebeurt!

Willen jullie prachtige kleurrijke foto’s van alle momenten van jullie bruiloft? En een gezellige bruidsfotograaf, die voor een ontspannen sfeer zorgt? Vinden jullie toffe foto’s van spontane momenten het belangrijkst?

Tof! Leuk jullie te ontmoeten!

 

Meer over Karin

Favoriete Bruiloften

TROUWEN JULLIE OOK BUITEN?

Beschikbaarheid checken? Boeken of meer informatie ?

1 | Spontane & pure trouwfoto’s
2 | Snelle levering 
3 | Vrijblijvend gesprek
4 | Onopvallend aanwezig
5 | Elke bruiloft een FEESTJE!
Contact