Privacybeleid

PRIVACYVERKLARING KARIN BUNSCHOTEN FOTOGRAFIE

Mei 2018

Wij respecteren de privacy van onze gebruikers. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Telecommunicatiewet.

Over ons
Karin Bunschoten Fotografie is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Onze gegevens zijn:
Karin Bunschoten Fotografie
Benedictijnenhove 42
3834 ZG Leusden
KvK: 55213324
info@karinbunschoten.nl
06-11951913

Welke gegevens verzamelen we?

Wanneer jij je online aanmeldt voor onze nieuwsbrief, ons contactformulier invult, een offerte aanvraagt of andere aanvragen doet voor een van onze diensten, zal aan jou gevraagd worden om gegevens in te vullen. Wij verwerken in dat geval alleen de gegevens die je zelf aan ons verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

Voor- en achternaam;
E-mailadres;
Telefoonnummer;
Straat en huisnummer;
Postcode en woonplaats;
Trouwdatum;
Portretfoto’s

Met welk doel gebruiken we de persoonsgegevens?

De gegevens worden verzameld en opgeslagen voor de volgende doeleinden:

Wanneer jij ons contactformulier invult of op een andere manier contact met ons opneemt, vragen we jouw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer om jou van een reactie te kunnen voorzien. Als je klant bij ons wordt verwerken we deze gegevens ook voor de factuur. We bewaren deze gegevens tot 8 jaar na de factuurdatum. Als je ons geen opdracht geeft verwijderen we de gegevens binnen een jaar.
Voor de uitvoering van de opdracht, zoals een portretsessie of bruiloftsfotografie, ontvangen we natuurlijk ook informatie over de opdracht zelf, zoals locatie, datum, ingevulde vragenlijst en/of draaiboek, en natuurlijk maken we portretfoto’s. Binnen zes maanden na afronding van de overeenkomst zullen we deze gegevens weer verwijderen uit onze systemen.
Foto’s bewaren we op basis van ons gerechtvaardigd belang, om ze als portfoliomateriaal te kunnen tonen en ons auteursrechten te waarborgen. De foto’s bewaren we in principe oneindig.

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Met wie delen we uw persoonsgegevens?

We delen persoonsgegevens alleen wanneer dat nodig is voor onze dienstverlening of om aan onze wettelijke verplichtingen te kunnen voldoen. Binnen Nederland delen we de persoonsgegevens met onze website hosting, wanneer nodig met de webbouwer en de foto’s worden gedeeld met Picture Present om de foto’s te kunnen tonen en de facturen worden verwerkt door onze boekhouder.

Doorgifte gegevens aan de VS bij het verkrijgen van een opdracht en het invullen van het contactformulier 
Daarnaast hebben we een online backup van de foto’s in de VS via BackBlaze (BackBlaze Privacy Statement) en we hebben een verwerkersovereenkomst met ze gesloten. Datzelfde geldt voor Pixieset (Privacy policy Pixieset), waarmee we foto’s tonen, ons workflow en planning-systeem  (Privacy Policy 17 hats) en e-mail (Gmail/Google).

Als we een second shooter meenemen (yay voor meer keuze in foto’s!), worden het draaiboek, namen en telefoonnummers ook gedeeld met de second shooter, zodat hij/zij de overeenkomst juist kan uitvoeren en overal op tijd aanwezig kan zijn. Na de uitvoering van de overeenkomst zal de second shooter deze gegevens weer verwijderen. De second shooter zal de foto’s wel bewaren.

Foto’s kunnen worden gedeeld met bijvoorbeeld leveranciers van de bruiloft of ingestuurd voor fotografiewedstrijden en geplaatst worden op Social Media Accounts van Karin Bunschoten Fotografie, maar dit gebeurt uitsluitend als de opdrachtgever hier specifiek toestemming voor heeft gegeven in het vragenformulier die zij ontvangen voor aanvang van de bruiloft.

Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden.

Beveiliging persoonsgegevens

Wij en onze verwerkers hebben passende technische maatregelen genomen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of andere vormen van onrechtmatige verwerkingen. Deze maatregelen zorgen voor een beveiligingsniveau dat past bij de gegevens die wij verwerken.

Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website en om de inhoud van advertenties af te stemmen op uw voorkeuren worden cookies gebruikt.
Een cookie is een klein bestandje dat door onze website wordt meegestuurd en door jouw browser op randapparatuur wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Functionele cookies

Om het mogelijk te maken om producten te bestellen, gebruiken wij zogenaamde functionele cookies (Winkelwagen en Cookiekeuze). De Winkelwagen cookie onthoudt welke producten door u in uw winkelmand geplaatst zijn en maakt het mogelijk om de producten te bestellen. De Cookiekeuze cookie onthoudt of u ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van de cookies.

Google Analytics

Omdat we graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren, gebruiken wij Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. De informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet gebruikt. Wij kunnen je daarom niet persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van Google Analytics kun je hier vinden: https://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy/ vinden.

Social media

We willen het voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk maken om de content van onze website te delen via social media. Dit kan door middel van een aantal social media buttons. Lees de privacyverklaringen van de respectievelijke social media-kanalen om te weten hoe zij met privacy omgaan.

Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation
Instagram: https://www.instagram.com/about/legal/privacy/?hl=nl
Google (Plus): https://policies.google.com/privacy?hl=nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Google Analytics

Omdat we graag willen weten hoe onze bezoekers de website gebruiken, zodat we het gebruik van de website kunnen optimaliseren, gebruiken wij Google Analytics. Via deze website worden er daarom analytische cookies van Google geplaatst. Deze Google Analytics cookies worden maximaal twee jaar bewaard. We hebben Google Analytics geannonimiseerd.

Facebook

We plaatsen ook Facebook cookies, zodat berichten geliked kunnen worden en om berichten te kunnen publiceren. Deze cookies worden twee jaar bewaard.
Ook plaatsen we cookies van Facebook die conversies meet, zodat gerichte advertenties mogelijk zijn, die passen bij jouw voorkeuren.

Overige analytics cookies

We maken ook nog gebruik van andere cookies om de prestatie van de website te meten, met een bewaartermijn van vijf jaar en analytics cookies van Vimeo met een bewaartermijn van twee jaar.

Uitschakelen en verwijderen

Wil je de cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.
Via de website Your Online Choices https://www.youronlinechoices.com/be-nl/ kun je meer uitleg vinden over hoe je cookies uit kunt schakelen.

Links

Op onze website zul je links naar externe websites aantreffen. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten www.karinbunschotenfotografie.nl. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Jouw rechten

We informeren je graag over de rechten die jij hebt en de invloed die je kunt uitoefenen op de verwerking van jouw persoonsgegevens.
Wil je een van deze rechten uitoefenen, neem dan contact op per e-mail via info@karinbunschoten.nl

Inzage, rectificatie en wissing

Je hebt het recht om te weten welke persoonsgegevens we van je verwerken en je mag vervolgens verzoeken deze te laten rectificeren of te wissen.

Beperking van de verwerking

Je hebt het recht ons te verzoeken de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken, bijvoorbeeld, wanneer de gegevens niet meer juist zijn, de verwerking onrechtmatig is, we jouw persoonsgegevens niet meer nodig hebben of in afwachting van een beslissing op het bezwaar dat je gemaakt hebt tegen de verwerking.

Recht op bezwaar

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Maak je bezwaar tegen het gebruik van persoonsgegevens ten behoeve van direct marketing, dan zullen we jouw persoonsgegevens daar niet meer voor inzetten.

Gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt het recht jouw persoonsgegevens van ons in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm te ontvangen, zodat je deze aan een andere partij kunt overdragen, wanneer je ons toestemming had gegeven om jouw gegevens te verwerken en wanneer de verwerking geautomatiseerd is gedaan.

Toestemming intrekken

Hebben we je gegevens voor een bepaald doel verkregen op basis van jouw toestemming, dan mag je deze toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

Klachten

Heb je klachten over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan? Je hebt het recht je klachten in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen

Wij behouden ons het recht voor wijzigingen in deze privacyverklaring aan te brengen. De wijzigingen treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding.