Jullie trouwfotograaf voor méér dan alleen bruidsfoto’s !

Tips voor toffe trouwfoto’s!

Hoe zorg je ervoor dat je na afloop van je bruiloft, de mooiste, de meeste spontane, leukste & meest ontroerende foto’s krijgt?  

Wil je toffe trouwfoto’s van al die mooie momenten op je trouwdag? Zoals die van je vader en moeder, die vol trots je weggeven bij de ceremonie. De lach van oor tot oor van oma die haar kleindochter in een prachtige jurk ziet. Of prachtige portretfoto’s tijdens een kleurrijke zonsondergang. Het vrolijke gestuntel tijdens het aantrekken van de jurk of het knopen van de stropdas (inclusief begeleidend YouTube filmpje met instructies!)

Wil je een echt goed verhaal van jullie mooiste dag?

De mooiste herinneringen die je jarenlang koestert?

 • Boek dan je fotograaf de hele dag. Van de voorbereidingen van bruid & bruidegom t/m het feest. Het is dan ook zeer belangrijk dat je een goede klik hebt met je bruidsfotograaf. Dat klinkt als een open deur intrappen, maar ontzettend belangrijk! Tenslotte is hij/zij de enige “vreemde” die de hele dag ál jullie momenten van dichtbij meemaakt. Emotionele, grappige, intieme en persoonlijke momenten. Als jullie je niet op je gemak voelen, ga je dat absoluut terugzien in de foto’s. Iets wat je natuurlijk niet wilt!
 • Bekijk, voordat je een kennismakingsgesprek aangaat, goed naar het portfolio van de bruidsfotograaf.
  Is het de stijl die jullie mooi vinden? Houden jullie van journalistiek of toch liever traditioneler of editorial? Neem de tijd om de websites goed te bekijken, voordat jullie een afspraak gaan maken. Jullie hebben het al druk genoeg met alle voorbereidingen, dus het is handig als jullie dit ook efficient aanpakken!

Volg Mij op Instagram

Toffe trouwfoto’s die je écht wilt hebben!

Tip 1 : Vertrouw op je fotograaf!

Neem je draaiboek door met je fotograaf en pas het aan op advies van je trouwfotograaf! (Uiteraard heb ik het hier over een professionele trouwfotograaf!)

Huh? Wat? Ja echt doen! Je trouwfotograaf weet precies wat haalbaar is en wanneer je het beste de fotoshoot kan doen. Plan ook niet teveel tijd tussen de belangrijke gebeurtenissen in, maar plan het ook niet heel strak op elkaar. Zo voorkom je gestress wegens tijdgebrek of juist “verveling” in de rustige momenten. Als trouwfotograaf met jaren ervaring, weet ik precies wat handig is en adviseer ik jullie graag bij de planning van jullie draaiboek.

Bruidsfotografie Karin Bunschoten
Trouwen in Soest

Tip 2 : First Look

Iedereen kent het standaard beeld wel : bruidegom belt aan, bruid doet open et voila! First look moment is daar. Maar misschien vinden jullie het wel leuker om de first look te doen tijdens de ceremonie! De (gezonde) spanning & emoties zijn dan nog veel echter en krachtiger dan als jullie dit vooraf doen. Willen jullie dit heel graag, dan moeten jullie wel het draaiboek hierop aanpassen.

 • First look met alleen jullie tweeën! Spreek af in de fotoshoot locatie om daar de first look te doen. Zonder familie & vrienden erom heen. Just the two of you! Hierdoor mis je wel alle leuke reacties van de familie, dus als jullie dit wel heel belangrijk vinden, dan gaat deze optie niet op.

Bruiloft Veenderhoeve

 • First look niet bij de voordeur of onderaan de trap, maar in de tuin / trouwlocatie etc. De gemiddelde Hollandse woning is niet heel ruim in de gang. Willen jullie de reacties terugzien in de foto’s van elkaar, maar ook van jullie familie, zorg dan dat er ruimte is voor iedereen…. EN de fotograaf of fotografen! Twee fotografen is echt een aanrader tijdens dit mooie moment!


Als bruid wil je toch dat je aanstaande man zo kijkt !?!

Ik wil ook dit soort foto's !

Tip 3 : De fotoshoot & groepsfoto’s

Een aantal van mijn bruidsparen vinden de fotoshoot het minst leuke onderdeel van de dag. Ja, echt waar. Het is natuurlijk ook best “confronterend” om ineens lief en romantisch te moeten doen of te “moeten” poseren voor een camera, terwijl je je daarbij helemaal niet prettig voelt. Een professionele bruidsfotograaf weet hoe hij/zij een bruidspaar perfect op de foto krijgt, zonder dat jullie je daar ongemakkelijk bij voelen!

  • Hieronder : fotoshoot midden op de dag in de volle zon!

 • Tijdsduur fotoshoot?  Houd rekening met de reistijd van en naar de locatie van de fotoshoot en trek er ongeveer een uur voor uit. Langer kan ook, als jullie het wel super tof vinden en een paar toffe platen willen. Dat kost namelijk ook tijd. Geef het aan en overleg met je fotograaf! Een andere mogelijkheid is om de fotoshoot in delen te doen. ’s Middags op een prachtige locatie en ’s avonds tussen het diner & avondfeest in. Of tijdens het avondfeest als er een super mooie zonsondergang is! Zo krijg je ook wat variatie in de foto’s en de omgeving.

Hieronder : Fotoshoot tijdens het diner. Tussen de gangen door rond 21.00 uur ’s avonds! 

 • Welk tijdstip is het beste? Dit is afhankelijk van de tijd van het jaar. Volle zon en harde schaduwen zijn niet mooi, op een enkele artistieke foto na dan. Trouwen jullie midden in de zomer, dan is het aan te raden om de fotoshoot zo laat mogelijk te doen.
  • Groepsfoto’s. Voor sommige bruidsparen ook een onvermijdelijke verplichting. Sommige van mijn bruidsparen beginnen er niet eens aan. Voor de ander een geweldig leuk moment! Wel raad ik aan om altijd een paar foto’s te maken. De groepsfoto’s maak je namelijk niet alleen voor jezelf, maar ook voor familie en vrienden die het leuk vinden om jullie zo te herinneren. En het leuk vinden om een paar foto’s geprint te hebben. Willen jullie het snel achter de rug hebben (of misschien gaan jullie wel helemaal los!), zorg voor een lijstje met combinaties die jullie willen hebben. Zo verloopt het snel en vergeet je ook niemand!

Tip 4 : Feestfoto’s

Wil je knallende feestfoto’s van swingende mensen en jullie gasten die uitbundig genieten? Zorg dat je fotograaf dan ook aanwezig is om dit vast te leggen. Best leuk als Ome Henk een “dure” camera heeft, maar goede feestfoto’s maken is een vak apart. Een professionele trouwfotograaf weet hoe je gebruik kan maken van het licht en met meerdere flitsers moet werken. En die gaan ook door voor de beste foto’s! Bier dat door de lucht vliegt of de hele meute die van links naar rechts snollebolt. Alles wordt vastgelegd!

Dit kan je bij mij verwachten!

Is het nodig om je trouwfotograaf helemaal tot het einde van het feest te boeken? Nee dat is niet nodig. Zorg ervoor dat je trouwfotograaf in ieder geval de openingsdans kan vastleggen. Jullie hebben er tenslotte op geoefend (toch?). Zonde om daar geen mooie foto’s van te hebben!

Trouwfotograaf Friesland Boho Bruiloft

Willen jullie ook toffe, spontane en vooral échte trouwfoto’s?

Wij willen meer weten!

 

Boek je trouwfotograaf voor een hele dag of tenminste 10 uur!
Zo krijg je een compleet verhaal met een geweldige sfeer en echte mooie momenten!

Check deze real weddings!

“BETROKKEN, SPONTAAN,

ENTHOUSIAST & PROFESSIONEEL!”

Met een ongeremd enthousiasme, een scherpe opmerkzaamheid en humor, fotografeer ik al jaren bruiloften. Willen jullie je bruiloft vooral op een ongedwongen, vrolijke & relaxte manier vieren?

Willen jullie prachtige kleurrijke foto’s van alle momenten van jullie bruiloft? En een gezellige bruidsfotograaf, die voor een ontspannen sfeer zorgt? Vinden jullie toffe foto’s van spontane momenten het belangrijkst?

Tof! Leuk jullie te ontmoeten!

Contact met Karin

Wij willen meer weten !

Wees op tijd met het reserveren van jullie trouwdatum.

Met name MEI, JUNI & SEPTEMBER  zijn populair om in te trouwen, dus ook gauw volgeboekt!

Neem contact met me op om te kijken of jullie datum nog vrij is of als jullie nog andere vragen hebben.

Contact