7 Tips voor de styling van je bruiloft !

Gastblog Marita | Droomevent

Als bruidsfotograaf zie ik met regelmaat ontzettend mooie styling voorbij komen tijdens een bruiloft. Nu is het mijn taak om dit ook super gaaf op de foto te zetten, maar styling is een vak apart. En vandaar dat ik mijn lieve collega Marita van Droomevent heb gevraagd om een aantal tips waar jullie als bruidspaar op moeten letten.

Marita is styliste, weddingplanner en geeft tips & adviezen voor jullie huwelijk. Daarnaast is ze samen met Liset en Nikki één van de Trouwchicks; en is ze ook nog een getrouwde chick overigens… met de allerleukste! 🙂

Let’s style your day! |

Gast blog van Marita, eigenaresse van Droomevent & trouwchick ! 

TIPS STYLING BRUILOFT

Wat zie ik daar om je vinger? Is dat een verlovingsring? Ja? Jeeeeeh, je gaat dus trouwen! Als je het aan mij vraagt is dan de allerleukste tijd aangebroken….weddingplanning! Behalve als je alleen al in de stress schiet bij het woord ‘planning’…dan is het voor jou niet de allerleukste tijd.
Maar vrees niet: dan is er een oplossing: een Weddingplanner! En laat ik dat nu net zijn! Ik word gelukkig van schemaatjes & planningen, dus ik neem je graag aan de hand mee om jullie mooiste dag te organiseren.
Maar eigenlijk wil ik deze blog wijden aan mijn werk als (wedding)Styliste. En aan wat goede en juiste styling voor jullie dag kan betekenen. Want zeg nu zelf…een bruiloft zonder styling? Nee dat kan echt niet meer! Ik leg jullie graag uit hoe ik te werk ga en geef jullie graag wat toffe tips.
Ben je er klaar voor? Oké…let’s go!

# TIP 1 : LOOK & FEEL

Over styling moet je goed nadenken! Tenslotte gaat dit een groot deel van jouw dag bepalen. Styling zorgt voor look & feel, oftewel in goed Nederlands, styling bepaald voor een groot deel het gevoel en de sfeer van de dag. Er niet over nadenken is hetzelfde als dat je zomaar lukraak een zomerjurkje uit je kast trekt voor jouw meest bijzondere dag…en dat doe je uiteindelijk ook niet…toch?

Styling Metaal Kathedraal : bruiloft Willem & Melanie

# TIP 2 : MOODBOARD

Maak een moodboard! Een moodboard is een mooi middel om al je ideeën te verzamelen. Ook zorgt een moodboard ervoor dat je niet zomaar lukraak foto’s en ideeën leuk vindt. Het helpt je om een duidelijk thema te bepalen. Als je namelijk helemaal weg bent van een Vintage stijl, dan wil je dit thema graag de hele dag doorvoeren. Met een moodboard zorg je ervoor dat alleen de foto’s die écht bij dit thema passen een plekje krijgen. Pinterest is bij uitstek geschikt voor het verzamelen van foto’s en het maken van een moodboard. Maar Pinterest kan ook erg onoverzichtelijk zijn. Zie jij door de vele, vele bomen (foto’s dus) het bos niet meer? Ik kan je helpen met het maken van een Stylingmoodboard!

# TIP 3 : THEMA

Kies een thema. Dit hoeft niet direct iets heeeeul ingewikkelds te zijn, maar kan ook bestaan uit een kleurenthema! Een thema helpt je namelijk om de hele dag door overal hetzelfde door te voeren. Kies altijd een hoofdkleur en een aantal (bijvoorbeeld 2 á 3) subkleuren die de hoofdkleur mooi complementeren. Festivalthema? Dit mag natuurlijk bontgekleurd zijn!

# TIP 4 : STYLINGPLAN

Bij mij start een opdracht altijd met een Stylingadvies. Zonder goed advies kan je ook geen tof stylingplan maken. Een Stylingadvies bestaat uit een vragenlijst, een op maat gemaakt stylingmoodboard, een uitgebreid gesprek waarin ik het moodboard uitleg & er alle ruimte is voor al jullie vragen en als afsluiting krijgen jullie dan ook nog het stylingconcept waarin alles staat wat we besproken hebben. Na het Stylingadvies heb je een goede basis om zelf een stylingplan te maken.

# TIP 5 : GA VOOR GOED EN NIET VOOR MINDER!

Een echt goed doorgevoerd thema is supertof! Maar dan moet het wel echt goed zijn! Kies je bijvoorbeeld voor een Great Gatsby bruiloft (sfeer van de jaren ’20) dan is het ’t leukst als álles in dat thema is. Denk dan aan de taart, de uitnodiging, de menukaartjes, de aankleding van de tafels, maar zeker ook de trouwjurk en het trouwpak. En laten we de gasten dan niet vergeten! Hoe tof zou het zijn als je je eigen filmset hebt gecreëerd?!

# TIP 6 : LOCATIE STYLING

Styling op locatie. Of je nu één of meerdere locaties hebt, je wilt natuurlijk wel dat Ome Henk meteen doorheeft dat hij bij jullie bruiloft is als hij op de volgende locatie aankomt. Ook al zijn de locaties heel verschillend dan is dit geen enkel probleem! Vaak met al kleine aandachtspuntjes lukt dit al heel goed. Vaak willen locaties ook meewerken aan bijvoorbeeld een kleurenthema, dus vraag daar zeker naar! En lukt het de locatie niet? Denk er dan over om een styliste voor de dag in te huren. Zij is niet anders gewend dan om verschillende locaties dezelfde sfeer en stijl mee te geven!

# TIP 7 : GEEN KLIK = GEEN DEAL

Misschien wel de belangrijkste tip. En dat geldt niet alleen voor het zoeken naar een styliste. Welke leverancier je ook zoekt, kies iemand waar jullie je bij op je gemak voelen. Waarbij je het gevoel hebt dat je gehoord en begrepen wordt. Iemand waar het enthousiasme en liefde voor haar of zijn vak voelbaar is. Waarmee je de bekende klik ervaart. Voel je de klik niet? Mis je een enthousiasme? Durf dat eerlijk te zeggen! Uiteindelijk hebben zowel jij als de bewuste leverancier er niets aan om dan samen verder te gaan. Een klik is namelijk echt heeeeeul erg belangrijk. Je vertrouwt tenslotte iemand jouw allermooiste, tofste, gaafste dag toe!

Had ik al gezegd dat ik het allermooiste beroep van de wereld heb? Nee? Nou bij deze! Ik word enorm blij als ik een gesprek met een toekomstig bruidspaar heb en de plaatjes al volop in mijn hoofd ‘oppoppen’ nog voordat ik de deur na een kennismakingsgesprek achter mij in het slot hoor vallen. Als dat gebeurd weet ik al “dit wordt weer een feestje om te mogen doen!”
Maar nu jij…jullie bruiloft gaat eraan komen! Ik wens jullie enorm veel plezier met alle voorbereidingen en vergeet vooral niet te genieten van dit ‘project’. Als het goed is maak je het tenslotte maar één keer mee ?

Vrolijke groet,
Marita

 

styling bruiloft Metaal Kathedraal Utrecht

Verhalende bruidsfotografie met een écht verhaal!
Omdat je geen enkel moment wilt missen!

Favoriete Bruiloften

Enthousiast geworden?

Stuur een bericht of bel even! Dan weten jullie gelijk of jullie datum nog beschikbaar is!

Save your date