7 Tips voor de styling van je bruiloft !

Gastblog van Marita van Droomevent en de andere helft van de Trouwchicks!

De styling van je bruiloft! Een onmogelijke opgave of draai je je hand er niet voor om? Hoe pak je dit nu goed aan? 

Mijn lieve collega Marita van Droomevent  geeft je DE tips waar je op moet letten om jullie bruiloft perfect te stylen!

 

Wie is Marita?

Marita is styliste & weddingplanner en geeft tips & adviezen voor jullie huwelijk. Daarnaast is ze samen met Nikki één van de Trouwchicks; en is ze ook nog een getrouwde chick overigens… met de allerleukste! (al vind ik zelf natuurlijk dat IK de allerleukste heb! )

Bruiloften net iets mooier, unieker, eigentijdser (eigenwijzer ;)) en ‘helemaal jou’ maken is haar allergrootste drijfveer. Haar grootste passie is het creëren van de ultieme bruiloft. Met de meest kleine details maakt ze jouw trouwdag uniek. Het draait allemaal om de details! Haar stijl is het best te omschrijven als modern, eigentijds, ongedwongen, out-of-the-box en sfeervol. Zowel in de weddingstyling als in de weddingplanning, alles draait om jou en jouw wensen en ideeën voor de perfecte bruiloft. Met een creatieve benadering van Marita!

TIPS STYLING BRUILOFT

Droomevent Marita

Foto credits voor deze toffe foto van Marita : YARA Photography

Jeeeeeh, je gaat dus trouwen! Als je het aan mij vraagt is dan de allerleukste tijd aangebroken….weddingplanning! Behalve als je alleen al in de stress schiet bij het woord ‘planning’…dan is het voor jou niet de allerleukste tijd.
Maar vrees niet: dan is er een oplossing: een Weddingplanner! En laat ik dat nu net zijn! Ik word gelukkig van schemaatjes & planningen, dus ik neem je graag aan de hand mee om jullie mooiste dag te organiseren.
Maar eigenlijk wil ik deze blog wijden aan mijn werk als (wedding)Styliste. En aan wat goede en juiste styling voor jullie dag kan betekenen. Want zeg nu zelf…een bruiloft zonder styling? Nee dat kan echt niet meer!
Ik leg jullie graag uit hoe ik te werk ga en geef jullie graag wat toffe tips:

# TIP 1 : LOOK & FEEL

Over styling moet je goed nadenken! Tenslotte gaat dit een groot deel van jouw dag bepalen. Styling zorgt voor look & feel, oftewel in goed Nederlands, styling bepaald voor een groot deel het gevoel en de sfeer van de dag. Er niet over nadenken is hetzelfde als dat je zomaar lukraak een zomerjurkje uit je kast trekt voor jouw meest bijzondere dag…en dat doe je uiteindelijk ook niet…toch?

# TIP 2 : MOODBOARD

Maak een moodboard! Een moodboard is een mooi middel om al je ideeën te verzamelen. Ook zorgt een moodboard ervoor dat je niet zomaar lukraak foto’s en ideeën leuk vindt. Het helpt je om een duidelijk thema te bepalen. Als je namelijk helemaal weg bent van een Vintage stijl, dan wil je dit thema graag de hele dag doorvoeren. Met een moodboard zorg je ervoor dat alleen de foto’s die écht bij dit thema passen een plekje krijgen.
Pinterest is bij uitstek geschikt voor het verzamelen van foto’s en het maken van een moodboard. Maar Pinterest kan ook erg onoverzichtelijk zijn.

Zie jij door de vele, vele bomen (foto’s dus) het bos niet meer? Ik kan je helpen met het concreet maken van jullie wensen & ideeën. Boek bij mij een bruiloftsdesign en je ontvangt van mij een gepersonaliseerd moodboard en een uitgewerkt stylingconcept.

# TIP 3 : THEMA

Kies een thema. Dit hoeft niet direct iets heeeeul ingewikkelds te zijn, maar kan ook bestaan uit een kleurenthema! Een thema helpt je namelijk om de hele dag door overal hetzelfde door te voeren. Kies altijd een hoofdkleur en een aantal (bijvoorbeeld 2 á 3) subkleuren die de hoofdkleur mooi complementeren. Festivalthema? Dit mag natuurlijk bontgekleurd zijn!

# TIP 4 : BRUILOFT DESIGN

Zonder goed advies kan je ook geen tof stylingplan maken.

Over weddingstyling moet je goed nadenken.. Styling bepaalt voor een groot deel het gevoel en de sfeer van de bruiloft. Er niet over nadenken zou hetzelfde zijn als dat je zomaar lukraak een (trouw)jurk uit de kast trekt…en dat doe je uiteindelijk ook niet…toch?

# TIP 5 : GA VOOR GOED EN NIET VOOR MINDER!

Een echt goed doorgevoerd thema is supertof! Maar dan moet het wel echt goed zijn! Kies je bijvoorbeeld voor een Great Gatsby bruiloft (sfeer van de jaren ’20) dan is het ’t leukst als álles in dat thema is. Denk dan aan de taart, de uitnodiging, de menukaartjes, de aankleding van de tafels, maar zeker ook de trouwjurk en het trouwpak. En laten we de gasten dan niet vergeten! Hoe tof zou het zijn als je je eigen filmset hebt gecreëerd?!

# TIP 6 : LOCATIE STYLING

Styling op locatie. Of je nu één of meerdere locaties hebt, je wilt natuurlijk wel dat Ome Henk meteen doorheeft dat hij bij jullie bruiloft is als hij op de volgende locatie aankomt.
Ook al zijn de locaties heel verschillend dan is dit geen enkel probleem! Vaak met al kleine aandachtspuntjes lukt dit al heel goed. Vaak willen locaties ook meewerken aan bijvoorbeeld een kleurenthema, dus vraag daar zeker naar! En lukt het de locatie niet? Denk er dan over om een styliste voor de dag in te huren. Zij is niet anders gewend dan om verschillende locaties dezelfde sfeer en stijl mee te geven!

# TIP 7 : GEEN KLIK = GEEN DEAL

Misschien wel de belangrijkste tip. En dat geldt niet alleen voor het zoeken naar een styliste.

Welke leverancier je ook zoekt, kies iemand waar jullie je bij op je gemak voelen.

Waarbij je het gevoel hebt dat je gehoord en begrepen wordt. Iemand waar het enthousiasme en liefde voor haar of zijn vak voelbaar is. Waarmee je de bekende klik ervaart. Voel je de klik niet? Mis je een enthousiasme? Durf dat eerlijk te zeggen! Uiteindelijk hebben zowel jij als de bewuste leverancier er niets aan om dan samen verder te gaan. Een klik is namelijk echt heeeeeul erg belangrijk. Je vertrouwt tenslotte iemand jouw allermooiste, tofste, gaafste dag toe!

Had ik al gezegd dat ik het allermooiste beroep van de wereld heb? Nee? Nou bij deze! Ik word enorm blij als ik een gesprek met een toekomstig bruidspaar heb en de plaatjes al volop in mijn hoofd ‘oppoppen’ nog voordat ik de deur na een kennismakingsgesprek achter mij in het slot hoor vallen. Als dat gebeurd weet ik al “dit wordt weer een feestje om te mogen doen!”
Maar nu jij…jullie bruiloft gaat eraan komen! Ik wens jullie enorm veel plezier met alle voorbereidingen en vergeet vooral niet te genieten van dit ‘project’. Als het goed is maak je het tenslotte maar één keer mee ?

Vrolijke groet,
Marita

Inspiratie opdoen? Check onze styled shoot Scandinavian Watercolors! 

 

Nog meer inspiratie opdoen ?

Hieronder een paar toffe foto’s van een BOHO Wedding in Friesland. 

BOHO Wedding. Styling verzorgd door de moeder van de bruid : Mei Leafde Weddingplanner

 

Verhalende bruidsfotografie met een écht verhaal!
Omdat je geen enkel moment wilt missen!

Favoriete Bruiloften

Beschikbaarheid checken?

Stuur een bericht of bel even! Dan weten jullie gelijk of jullie datum nog beschikbaar is!

Save your date